یک فنجان ستاره

برای آنان که به آسمان می نگرند!

برای آنان که به آسمان می نگرند!

آسمان پرستاره است
چه کسی می تواندتعدادستاره هارابشمارد؟
چه کسی می خواهدسوارماشین زمان شود ودرزمان سفرکند؟
و...
مطالب علمی دیگر

آخرین مطالب

۴ مطلب در مرداد ۱۳۹۲ ثبت شده است

۱۹:۴۵۳۰
مرداد

طعمش شیرین است

ولی ...

نمی دانم چرا...

همه ازآن به عنوان سختی عنوان می کنند

دنیایش متفاوت

راهش دراز

بی انتها...

اسم آن ...

فیزیک است

طعمی بافیزیک

درزندگی بدنیست

اماطعمی خوبه که باخداهم باشه

 

 

 

mahya erfanian
۱۸:۰۹۱۷
مرداد

دنیا یعنی یه کره خاکی بایه عالمه جرق وبرق رنگارنگ

یه آسمون بزرگ بایه ماه کپلی گنده توی آسمون شبش ویه خورشیدمهربون وگرم توی اسمون صبح

دنیا یعنی یه عالمه آدم های جورواجور

آدم هایی که تمام زندگیشون وفکرشون پول ومالشونه

این برداشت یه آدم بی تفاوت ازدنیایه

ولی ....

یکی هست که می دونه دنیایعنی چی

دنیایعنی یه فرصت

یه فرصت استثنایی واسه  اونایی که می خوان آخرتشون پربارباشه

اما...

دنیا یعنی جهان

دنیا یعنی بی کران

دنیا یعنی مایه نقطه توی یه  فنجون بزرگیم که توی این فنجون پره ازآبه

ولی اگه ماتوی این فنجون به چیزی تکیه نکنیم غرق می شیم

برای همین بایدبه یه کسی تکیه کنه که بزرگ باشه

بتونه همه رایاری کنه

چه کسی بهترازخدا

خدایی که همه جاهست

باهمه هست

به همه نزدیکه

حتی نزدیکترازرگ گردن آدم

 

 

 

 

 

 

mahya erfanian
۱۳:۱۴۰۶
مرداد

بیگ بنگ: هابل کیهان شناس و منجمی بود که با تلسکوپ به مشاهده ستاره ها وسیارات می پرداخت.او با آزمایشات خودو با مشاهده طیف گسیلی از ستاره ها و پدیده انتقال به سرخ پی برد که سیارات و کهکشانها با سرعتی حدود 33 کیلومتر بر ثانیه در حال دور شدن هستند یعنی جهان در حال انبساط است.هابل مشاهدات خود را شرح داد،دانشمندان شروع به آزمایش و عکسبرداری کردند و مهر تایید به نظریه وی زدند.انتشار مقاله هابل و مشاهدات او گامی بزرگ در جهت تفکر در مورد سیر جهان و سرگذشت آن بود.جهانی دایما در حال انبساط.

حال تصور کنید با هم همین فیلم را به عقب برگردانیم تا به یک نقطه اولیه برسیم.نقطه شروع یا همان انفجار بزرگ.در گذشته بسیار دور چیزی حدود 14 میلیارد سال پیش جهان ما بسیار فشرده و موسوم به مهبانگ بوده است.نقطه ای با اندازه صفر،و دما و چگالی بینهایت؛ و سپس با انفجاری بزرگ که دمای آن بسیار زیاد بوده است آغاز هستی شکل گرفته و از آن پس جهان پی در پی رو به گسترش و سردتر شدن بوده است.

نظریاتی که در مورد بیگ بنگ مطرح میشود حاکی از اینست که در لحظه انفجار بزرگ فقط اتمهای هیدروژن و هلیوم وجود داشته است و طی انفجاری عظیم الکترونها و پروتونهای موجود بهم چسبیده اند و انفجارها پی درپی بوقوع پیوسته است.

مرحله اول - صفر تا 43- 10 ثانیه

این مساله هنوز برایمان کاملا روشن نیست که در این اولین اجزای ثانیه ها چه چیزی تبدیل به گلوله آتشینی شد که کیهان باید بعدا از آن ایجاد گردد . هیچ معادله و یا فرمول های اندازه گیری برای درجه حرارت بسیار بالا و غیر قابل تصوری که در این زمان حاکم بود در دست نمی باشد.

مرحله دوم- 43- 10 تا 32- 10 ثانیه

اولین سنگ بناهای ماده مثلا کوارک ها و الکترون ها و پاد ذره های آنها از برخورد پرتوها با یکدیگر به وجود می آیند. قسمتی از این سنگ بناها دوباره با یکدیگر برخورد می کنند و به صورت تشعشع فرو می پاشند. در لحظه های بسیار بسیار اولیه ذرات فوق سنگین - نیز می توانسته اند به وجود آمده باشند. این ذرات دارای این ویژگی هستند که هنگام فروپاشی ماده بیشتری نسبت به ضد ماده و مثلا کوارک های بیشتری نسبت به آنتی کوارک ها ایجاد می کنند. ذرات که فقط در همان اولین اجزای بسیار کوچک ثانیه ها وجود داشتند برای ما میراث مهمی به جا گذاردند که عبارت بود از : افزونی ماده در برابر ضد ماده

مرحله سوم- از 32- 10 ثانیه تا 6- 10 ثانیه

کیهان از مخلوطی از کوارک ها - لپتون ها - فوتون ها و سایر ذرات دیگر تشکیل شده که متقابلا به ایجاد و انهدام یکدیگر مشغول بوده و ضمنا خیلی سریع در حال از دست دادن حرارت هستند

مرحله چهارم- از 6- 10 ثانیه تا 3- 10ثانیه

تقریبا تمام کوارک ها و ضد کوارک ها به صورت پرتو ذره ها به انرژی تبدیل می شوند. کوارک های جدید دیگر نمی توانند در درجه حرارت های رو به کاهش به وجود آیند ولی از آن جایی که کوارک های بیشتری نسبت به ضد کوارک ها وجود دارند برخی از کوارک ها برای خود جفتی پیدا نکرده و به صورت اضافه باقی می مانند. هر 3 کوارک با یکدیگر یک پروتون با یک نوترون می سازند. سنگ بناهای هسته اتم های آینده اکنون ایجاد شده اند.

مرحله پنجم - از 3- 10 ثانیه تا 100 ثانیه

الکترون ها و ضد الکترون ها در برخورد با یکدیگر به اشعه تبدیل می شوند. تعدادی الکترون باقی می ماند زیرا که ماده بیشتری نسبت به ضد ماده وجود دارد. این الکترون ها بعدا مدارهای اتمی را می سازند

مرحله ششم - از 100 ثانیه تا 30 دقیقه

در درجه حرارت هایی که امروزه می توان در مرکز ستارگان یافت اولین هسته های اتم های سبک و به ویژه هسته های بسیار پایدار هلیم در اثر همجوشی هسته ای ساخته می شوند. هسته اتم های سنگین از قبیل اتم آهن یا کربن در این مرحله هنوز ایجاد نمی شوند. در آغاز خلقت عملا فقط دو عنصر بنیادی که از همه سبکتر بودند وجود داشتند : هلیم و هیدروژن

مرحله هفتم - از 30 دقیقه تا 1 میلیون سال پس از خلقت

پس از گذشت حدود 300000 سال گوی آتشین آنقدر حرارت از دست داده که هسته اتم ها و الکترون ها می توانند در درجه حرارتی در حدود 3000 درجه سانتی گراد به یکدیگر بپیوندند و بدون اینکه دوباره فورا از هم بپاشند اتم ها را تشکیل دهند . در نتیجه آن مخلوط ذره ای که قبلا نامرئی بود اکنون قابل دیدن می شود.

مرحله هشتم - از یک میلیون سال پس از خلقت تا امروز

از ابرهای هیدروژنی دستگاههای راه شیری ستارگان و سیارات به وجود می ایند. در داخل ستارگان هسته اتم های سنگین از قبیل اکسیژن و آهن تولید می شوند. که بعد ها در انفجارات ستاره ای آزاد می گردند و برای ساخت ستارگان و سیارات و حیات جدید به کار می ایند.

بطور کلی بیگ بنگ نظریه ایست که مورد قبول تعداد بسیاری از دانشمندان بزرگ قرار گرفته و نشان می دهد مبدا هستی به چه صورت بوده است. مبدا مکانی و زمانی.همانطور که انشتین هم به اثبات رساند می دانیم زمان خاصیتی از هستی است و بدون وجود مکان مفهومی ندارد.وقتی مکانی در بین نباشد و فضایی در کار،قطعا وجود زمان بی معناست.پس نقطه آغاز زمان همان نقطه شروع هستی و بیگ بنگ بوده است.

هاو کینگ فیزیکدان معاصری که خیلی ها او را بعد از انشتین بزرگترین مظهر تفکر بشری میدانند میگوید:((وقتی هر ستاره ای که حول نقطه ای معین میرمبد و به یک سیاهچاله ختم میشودپس جهانی که در حال انبساط است قطعا باید از یک تکینگی آغاز شده باشد.جهانی که در ابتدا بسیار داغ بوده بعدا منبسط شده و رو به سردی رفته است و بی نظمی های موجود در آن ستاره ها و سیارات را ایجاد کرده است. جهانی که پی در پی در حال افزایش بوده اما چگالی آن تغییر نکرده است))


بیگ بنگ







mahya erfanian
۱۰:۲۰۰۴
مرداد

تتاحالایه نگاه به دوربرت کردی؟

یه نگاه که متفاوت باشه؟

تاحالابه آسمون نگاه کردی ؟

توش چی دیدی؟

یه آسمون بزرگ بایه عالمه ستاره

تاحالا باخودت فکرکردی که

بشه ستاره هاروتوی فنجون ریخت

این همه ستاره نقطه نقطه است

به نظرت چندتافنجون می شه؟

هرچندتاکه بشه خیلی می شه

مامی خوایم اینجادرباره ستاره حرف بزنیم

بعدحرف هامونو برزیم توی جعبه وبه هم دیگه هدیه بدیم

تابقیه هم خبرداربشن

 

روزتون ستاره بارون

 


 

mahya erfanian